10.02.2016

Det beste fra Swartland


Sør-Afrika, Swartland, Mullineux


På Swartland lager familieprodusenten Mullineux helt unike viner etter økologiske prinsipper. Mullineux ble i 2014 og 2015 kåret til årets vinprodusent i Sør-Afrika.

Internasjonal vinpresse såvel som den norske har fått opp øynene for de helt unike vinene fra Chris og Andrea Mullineux, mens skeptikerne får seg en positiv overraskelse når de får så gode viner i glasset. Ikke bare er ekteparet utrolig hyggelige, ydmyke og sympatiske, det er også svært dyktige når det kommer til å lage vin.

Kloof Street vinene er drikkeklare, tilgjengelige og smakfulle, en rød og en hvit. Kloof Street Swartland Syrah er et bra valg til kjøtt. Gjerne en saftig biff, eller annet godt kjøtt som lam, kalkun eller småvilt. Du finner den på ditt lokale pol. Den hvite, Kloof Street Old Vine Chenin Blanc er smaksrik og god alene såvel som sammen med smakfull mat som grillet fisk og skalldyr, krabbe og grillet lyst kjøtt.

Vinene lages av druer fra ulike parseller med ulikt jordsmonn basert på skifer, granitt og rød leire. Mullineux bruker naturgjær og druene håndplukkes. Vinene er ufiltrert og laget så naturlig som overhode mulig. Det blir det god vin av.Kloof Street Old Vine Chenin Blanc
Lys strågul farge. Duft av solmodne pærer, fersken og sitrus. Rik vin med hint av mineraler. Vinen er laget på 100% Chenin Blanc og delvis lagret på eikefat.


Produsent: Mullineux


VM varenr: 909701

Årgang: 2014

Druer: 100% Chenin Blanc

Tilgjengelig for bestilling og på utvalgte vinmonopol.
Kloof Street Swartland Syrah


Vinen har sval aroma med preg av mørke bær, tørket frukt, litt urter og røyk. Medium kraftig og fruktig vin med hint av fioler, krydder og med avrundete tanniner.


Produsent: Mullineux

VM varenr: 1770601

Årgang: 2013

Druer: 100% Syrah