28.06.2016

Brasserie de Monaco

Har du hørt om Brasserie de Monaco?


Denne sommeren lanseres flere øltyper fra Brasserie de Monaco på verdensmarkedet. 

Bryggeriet ble stiftet på 1970-tallet men brant dessverre ned kort tid etter sin spede start. Øl-produsenten gjenoppstod i Port Hercule i Monaco i 1998, siden har de laget økologisk, ufiltrert kvalitets-øl. Produksjonen har frem til nå gått til produsentens eget Brasserie og til lokale luksushoteller og restauranter i Monaco. 
Gjennomgående for alle øltypene er den røde flasken og den harmoniske og lettdrikkelige stilen. At ølet er økologisk er også et pluss. 

I Norge har vi fra vår/sommer 2016 tilgjengelig en pilsner ( Biere Blonde), en hveteøl ( Bière Blanche Tradition) og en Panaché/Shandy (Fruits Rouges). Ølet lages av økologisk malt av høyeste kvalitet og økologisk korn. Alle de tre øltypene kommer på rød glassflaske og er også tilgjengelig i mindre (25 cl.) flasker. De tre ulike ølene kommer med ulik farget kork, så du ser lett forskjell på Bière Blonde, Bière Blanche Tradition og Fruits Rouges.
Brasserie de Monaco Bière Blonde 33 cl.
Pils


Alkohol: 5%
Tilgjengelig på Vinmonopolet
VP-nr: 3976602
Vectura varenr: 14073
EPD varenr: 4569364


En elegant og lys pils med flott harmoni. Sommerlig smak av malt og fransk riviera, med noe florale toner.
Økologisk
Monaco Bière Blonde er i skrivende stund tilgjengelige på 9 ulike pol på lokal liste og kan selvfølgelig bestilles. Brasserie de Monaco Bière Blanche Tradition 33 cl.
Hveteøl


Alkohol: 4,7%
Vectura varenr:141058
EPD varenr: 4622916

Tradisjonell hveteøl. En tørsteslukker som er lys og lett, med florale toner. En god og bitter ettersmak. 
Tilgjengelig i utvalgte dagligvarebutikker
ØkologiskBrasserie de Monaco Fruits Rouges 33 cl.
Panaché

VM varenr: 3976702
Vectura varenr: 140732
EPD varenr: 4569372

Panaché er en type fruktøl som er et øl tilsatt fruktbasert leskedrikk. Ølet er ekstra forfriskende og lettdrikkelig og passer godt i varmt vær. I Frankrike kalles denne typen øl for Panaché mens det i UK omtales som Shandy.
Smak av solbær, jordbær og bringebær og noe malt. En myk og autentisk øl med unik karakter. Lanseres på Vinmonopolet i juli 2016.
Økologisk