18.08.2016

Endelig nye etiketter

En av Alsaces eldste vinhus, Dopff Au Moulin, fornyer seg


I disse dager lanserer kvalitetsprodusenten Dopff Au Moulin sine nye etiketter. Rene, elegante og lett gjenkjennelig med sin utradisjonelle diamantformede fasong. Rene og elegante er også adjektiver som kjennetegner familie-produsentens viner. 
Dopff au Molin ble startet av far og sønn i 1574 og er Alsace største familiehus lokalisert i Grand Cru området i vinområdet Alsace. Huset har over 70 hektar vinmark og sitt hovedsete i den vakre landsbyen Riquewihr. Alle vinene lages på gården, som har vært i familiens eie i 13 generasjoner.

Produsenten er aller mest kjent for å ha laget Alsaces aller første Cremant. Visste du forresten at Alsace er det største produksjonsområdet for Cremant i Frankrike? 2/3 av all Cremant kommer herfra. I 1900 introduserte Julien Dopff  musserende vin laget på tradisjonell metode, som i Champagne og verdens første Cremant d´Alsace var en realitet. Han hadde jobbet i Champagne i en periode og lært seg å lage Champagne, da familien overtalte han til å komme tilbake. Juliens krav til familien var at da ville han lage musserende vin. I dag heter Dopff Au Moulins viktigste Cremant "Cuvee Julien", til ære for Dopff Julien, du finner den også i Norge.Dopff Au Moulin Crémant d´Alsace Cuvée Julien Brut
Lys gyllen, sitrongul farge med små elegante bobler. Rik duft med situs, modne epler og hint av brioch og florale toner. En tørr og velbalansert cremant med flott friskhet og en lang, behagelig ettersmak. Cuvée Julien har ekstra lang tid på eget bunnfall som gir de elegante boblene, fin balanse og hint av det karakeristiske gjærpreget som kjennetegner god musserende laget etter tradisjonell metode.

Vinen passer godt som aperitif eller til fisk, skalldyr og østers.

VM varenr: 5709701
Pris:189.00
Litt om vinområdet Alsace

De fleste vinene herfra har en markant syre og Alsace rieslinger kjennetegnes av at de stort sett er tørre med lite eller ingen restsødme. I Alsace har det vært laget viner i lang tid og både valget av druetyper og vinmarkenes plassering er nøye utvalgt. De beste vinmarkene ligger i skrinnere jord i i de bratte fjellsidene og jordsmonnet er svært variert med både skifer, granit og kalkstein. Vinmarkene på flatere områder har mer fruktbar jord. Typisk for Alsace er det også at de aller fleste produsentene her lager et bredt spekter av viner. Ulike endrueviner, rosé, rødvin, musserende og dessertviner. Alsace har et ganske kjølig klima, og er det nest tørreste vinområdet i Frankrike. Området beskyttes av Vogsnes fjellene som holder regnet og også vinden borte i store deler av området. Vinområdet har vekslet mellom å tilhøre Tyskland og Frankrike opp gjennom historien. Produksjonsmetoden er som i Tyskland, med fokus på å fremheve smaken av druene i vinen med lite eller ingen bruk av eik. Dette er hovedgrunnen til at Riesling, som i Tyskland er den mest plantede druetypen, i tillegg til at både klima og jordsmonn passer druen godt. 

I Norge har vi tilgjengelig fire ulike viner fra vår produsent Dopff Au Moulin.Dopff Au Moulin Riesling 2015


Lys klar sitrongul farge med noe grønnskjær. Ren duft av hvite blomster, fersken og sitrus følges opp i munnen med smak av sitrus, fersken og grønne druer. En harmonisk, velbalansert og mineralsk vin med god konsentrasjon. Vinen er tørr og med litt alder får den også noen av de karakteristiske petroliumspreget. 
Passer godt til sjømat og lyst kjøtt, asiatisk mat som ikke er for sterk og til varme sommerkvelder. 


VM varenr: 1265901
Pris:169.00


Pinot Gris, også kalt Pinot Grigio i Italia er en drue som dyrkes mange ulike steder, men mange mener at det er i Alsace den gir de aller beste vinene.

Dopff Au Moulin Pinot Gris Reserve 2014


Lys strågul farge. Duft av sitrus, pære, tørket frukt, aprikos og honning. God struktur og lang avslutning. En vin med mange bruksområder. Passer godt til foie gras, lettere retter med sopp, asiatisk mat, eller indisk som ikke er for kraftig krydret. Macher også kjøttretter av småvilt og gjør seg godt som aperitif. 


VM varenr: 1266101
Pris:194.00


NYHET HØST 2016Gerwurtztraminer er den nest mest plantede druetypen i Alsace og er en drue med intens aromatisk karakter. Kunsten er å beholde noe av syren, slik at vinen blir balansert og ikke for intens og alkoholsterk. Alsace er et av få steder i verden hvor denne druen lager utmerkede viner. 

Dopff Au Moulin Gewurtztraminer 2015


Lys strågul farve. Intens og svært aromatisk nese med duft av roseblader, søtt krydder, sitrus, lichi og honningmelon. Rik og intens i munnen med aroma av honning, krydder og tropisk frukt. Lang ren ettersmak. Typeriktig Gewurtztraminer, laget på utvalgte, håndplukkede druer fra området rundt den vakre landsbyen Riquewihr. Passer til krydret mat, gjerne indisk og asiatisk, røkt og gravet laks, sild og salt skinke og Munster ost. Suveren til koldtbord.


Varenummer: 5703201
Pris:198.00

Har du lyst til å reise en tur til Alsace?

Alsace er kanskje det vakreste vinområdet i Frankrike. Vi anbefaler en tur til landsbyen Riquewihr hvor Dopff Au Moulin gjerne tar imot besøk. Kontaktinfo