11.08.2016

Villa Poggio Salvi
Får du lyst til å dra en tur til Toscana når du ser dette?

Klikk på linken for å se video

Sånn ser det ut på vingården til Villa Poggio Salvi i Montalcino


Vingården fikk sitt navn fra sin beliggenhet på sydsiden av Montalcino med utsikt over havet. Området skal ha vært berømt for sine viner allerede på 1600-tallet. Villa Poggio Salvie eies siden 1979 av Eng Pierluigi Tagliabue som har brukt mye tid og krefter på å oppgradere vingården, vinmarkene og produksjonsfasilitetene. I dag har gården 21 hektar vinmark i Montalcino plantet med Sangiovese Grosso kloner. Vinmarkene ligger mellom 300- og 500 meters høyde. Jordsmonnet her består av kalkholdig leire og druene nyter godt av den kjølende brisen fra havet som hjelper til med å bevare druenens friskhet. Gården drives i dag av Pierluigi selv og hans barnebarn, vinmaker Luca Belingardi. Luca bor på gården sammen med sin lille familie.

Villa Poggio Salvie lager vin etter tradisjonelll metode med respekt for druene og kun bruk av store europeiske eikefat.

I 1998 ble nye vinmarker kjøpt i Casavecchia, hvor druene til Villa Poggio Salvi´s chianti kommer fra.

For å komme deg til kanskje Toscanas mest berømte vinlandsby, Montalcino kan du fly til Pisa eller Firenze, herfra er det ca to timer å kjøre. Dersom du kjører fra Firenze anbefales det å kjøre den historiske ruten gjennom Chianti Classico, selv om dette tar lengre tid.
Villa poggio Salvi tar imot besøkende, men ønsker at du kontakter dem i forveien for å avtale ditt besøk.
Kontaktinfo
I Norge finnes et lite utvalg viner fra produsenten tilgjengelig, en klassisk Brunello de Montalcino, en Rosso de Montalcino, en topp Brunello, Cru Pomona som bare lages i utvalgte og ekstra gode årganger. Det finnes fortsatt muligens noen få flasker igjen av den unike årgangen 2010. En unik mulighet til å smake skikkelig moden Brunello byr seg da vi også får inn noen flasker av Brunello de Montalcino 1979 i løpet av høsten/vinteren. Villa Poggio Salvi Chianti Caspagnolo er tilgjengelig i de store vinmonopolbutikkene fra mai 2017.

Vil du vite mer? Send oss gjerne en mail på post@winningbrands.no