17.11.2016

Andrea Mullineux kåret til årets vinmaker 2016


 Winemaker of the Year 2016, Andrea Mullineux 


Vinhuset Mullineux ble kåret til Winery of the Year av Platters Wine Guide både in 2014 og i 2016, men at Andrea også skulle bli kåret til årets vinmaker av Wine Enthusiast i 2016, var hun ikke forberedt på. Wine Enthusiast er et av verdens mest prestisjetunge internasjonale vinmagasin. Andrea er den aller første Sør-Afrikanske vinmakeren som mottar denne gjeve prisen og den tredje kvinnelige vinmakeren som mottar prisen gjennom tidene.


Som norsk importør av vinene til Mullineux er vi kjempeglade på Andreas vegne, og utrolig stolte over å få representere vinene i Norge.


Les artikkel her

Mullineux er også kjent for sin vinserie ved navn Kloof Street. Vinene er basert på Chenin Blanc og Syrah og lages av druer fra eldre vinstokker. Vinflaskene kjennetegnes av sine spesielle blå etiketter. Kloof Street var faktisk vinprodusentens første adresse i Swartland-Sør-Afrika.I tillegg til Kloof vinene som du finner i hyllene til vinmonopolet, lager Andrea sine klassiske viner med mer intensitet, smak og lagringsevne. Mullineux Syrah og Mullineux White finnes i utvalgte vinmonopol eller for bestilling. Begge vinene kom nylig i ny 2014 årgang (White) og 2013 årgang (Syrah). Mullineux Syrah er et godt valg til vilt, lam, grillet kjøtt og diverse kraftige kjøttretter mens Mullineux White er flott i kombinasjon med smaksrike retter av fisk og skalldyr (Grillet hummer er min favoritt :-))

4. november 2016 lanserte vi et lite knippe unike viner, som kommer til lille Norge i små kvanta. Vinene tilhører  Mullineuxs toppvin-range og  baserer seg på ulike jordsmonn som Granitt og  Skifer. Vinene passer for deg som liker å prøve unike viner som skiller seg ut fra mengden og samtidig bærer tydelig preg av hvor de kommer fra.

Dessertvinen Mullineux Straw Wine lages på 100% tørkede Chenin blanc druer og har en unik intensitet, syre og smaksrikdom. Det finnes fortsatt noen få flasker igjen av 2015-årgangen noen få vinmonopol utsalg, men vi var tomme på lager allerede første salgsdag.

For fullstendig oversikt over Mullineux viner i Norge kan du søke på Vinmonopolets nettsider med "MULLINEUX", gå inn på våre nettsider eller sende oss en mail på post@winningbrands.no