26.01.2017

Gerard Bertrand vinmakeren som tenker nytt og annerledes


Gerard Bertrand ble kåret til "Winemaker of the year" i 2012 og er franskmannen som velger kvalitet fremfor kvantitet
Gérard Bertrand er vindyrker og vingårdseier i Syd-Frankrike. Han bor selv med sin familie på vingården Cigalus i Languedoc-Rousillion og eier 11 eiendommer i området.


Tidligere var Syd-Frankrike kjent som et område for masseproduksjon av vin av lavere kvalitet, som gjerne ble solgt i bulk. Sånn er det ikke lenger. I 1988 startet første runde med "Vine pull schemes"
en storslått kampanje for å "balansere" tilbud og etterspørsel i EU landene hva gjaldt vinproduksjon, og fokus på å heve kvaliteten på vinen som ble produsert. Vinbønder fikk subsidier fra EU for å rive opp vinstokkene sine. Dette skjedde aller først i Syd-Frankrike og Sør-Italia og har videre blitt gjennomført i flere områder og land i Europa og prosjektet har fungert. I løpet av de siste årene har produksjon og etterspørsel av vin i Europa kommet i bedre balanse og kvaliteten på viner fra blant annet Sør-Frankrike er mye høyere enn før. Gérard Bertrand er en av produsentene som har satt viner av høy kvalitet på kartet.

Gérard Bertrand er en tidligere rugbystjerne som tok over familiens vingård da hans far døde i en ulykke i 1987. I 2012 ble Gérard kåret til Red Winemaker of the Year av the International Wine Challenge. Han er oppvokst i området og var med på sin første innhøsting som 10-åring på familiens vingård. Av dem som kjenner han betegnes han som en dyktig forretningsmann som evner å lage kvalitetsvin samtidig som han er ydmyk og jovial. Gjennom en bred portefølje av vin viser han hvilken utrolig bredde av gode appellasjoner som finnes i Languedoc-Rousillon. Gérard Bertrands vinmarker på Domaine de Cigalus er biodynamisk sertifisert siden 2002 og åtte av gårdene drives allerede økologisk, de resterende er på vei mot økologisk sertifisering. I 2020 blir alle vinmarkene til Gerard Bertrand økologisk sertifisert.


Vi er stolte av å jobbe med en innflytelsesrik vinprodusent som virkelig tar innover seg viktigheten av å tenkte bærekraftig produksjon i hele prosessen fra vinplante til ferdig vin.
Unikt med Gérard Bertrands viner er også det brede spekter av vinstiler, fra sin Reserve Special serie som er svært konkurransedyktig på pris samtidig som kvaliteten er veldig bra, til enkeltvinmarks-viner av høy kvalitet med lagringspotensiale og preg av sitt voksested.

I Norge får du 4 ulike viner fra Gérard Bertrand og i mai 2017 lanserer vi Chateâu La Sauvageonne Grand Vine Blanc 2015Chateâu La Sauvageonne Volcanic Rosé 2016 , Cigalus Red.

Gerard Bertrand Réserve Spésial Vinen vant blindsmakingen blant polets mange tilbud om en Syd-Fransk vin og ble derfor lansert på vinmonopolet i basisutvalget i januar 2016. Siden har vinen sjarmert mange og blir stadig omtalt som et meget godt kjøp.


Klar, middels dyp rubinrød farge med lilla kant. Sval ren aroma preget av mørke bær og urter. Ung og saftig med smak av mørke bær og myke tanniner, god fylde, fast ettersmak. Vinen er laget etter moderne vinifikasjonsteknikk, ikke lagret på fat, kun ståltank. 


Passer spesielt godt til grillet kjøtt, ost, vilt, torsk og typisk middelhavsmat. Også god som drikkevin. 

VM varenr: 3632601
Pris: 119,90

Mer info


Gerard Bertrand Gris Blanc 2015


Liker du rosévin lys og lett er dette en vin vi kan anbefale.
Klar, lys rosa farge. Aroma av markjordbær, bringebær, urter og litt krydder. God friskhet med fin saftighet. Elegant. Lagret på bunnfall i noen uker før flasketapping.


Passer godt til salat, sjømat, asiatisk mat og også godt krydret mat som indiske curry retter.


VM varenr: 3802201
Pris: 159,-

Mer infoGerard Bertrand Minervois 


Med intens aroma av røde bær, solbær, oliven, urter pepper. Smak av solbær, tørket frukt, svisker, kaffe og krydder. Konsentrert vin med stor fylde og lang ettersmak. Lagret 8 mnd på franske 225-liters eikefat.

Passer godt til grillet kjøtt, typisk middelhavsmat. Lam og vilt er også gode alternativer. 


VM varenr: 3866801
Pris: 179,00

Mer infoGerard Bertrand St. Chinian 


Dyp rød farge med lilla kant. Rik duft av oliven, solbær og skogsbær med noe urter og krydder. Fyldig og saftig vin, med bløte tanniner og lang ettersmak. Vinen er laget etter moderne vinifikasjonsteknikk og 1/3 av vinen lagres 9 mnd på eikefat.

Passer godt til vilt, lam og kraftig kjøtt, grillet kjøtt, ost og typisk middelhavsmat. Også god som drikkevin hvis du liker vinen fyldig og smaksrik.

VM varenr: 3802001
Pris: 189,00

Mer info


Her er en liten video: Gerard BertrandHar du lyst til å besøke Gerard Bertrand? På den vakre eiendommen Chateau l´Hospitalet kan du leie et koselig rom og få omvisning i vinkjelleren samt smake og kjøpe vin. Eiendommen har utendørs svømmebasseng, lekre rom med gode senger og vakker beliggenhet. Enkleste vei fra Norge er med direktefly til den lille byen Bezier som ligger 15-20 minutters kjøretur fra eiendommen.
Her kan du booke rom: Chateau l´Hospitalet  God tur.