11.05.2017

Nyhet fra Chianti Colli Senesi

Fra mai 2017 finner du Villa Poggio Salvi Chianti Caspagnolo Colli Senesi 2015 i vinmonopolets hyller


Colli Senesi er et av 3 underområder i Chianti. De to andre er Chianti Classico og Chianti Rufina. Colli Senesi er ikke det mest berømte området, men det er størst, og kjennetegnes av et noe varmere klima enn Chianti Classico og Rufina fordi det er mindre kuppert og ligger lengre sør i Toscana. Jordsmonnet er generelt mer leirebasert. Det finnes endel store industrielle produsenter her, men også mange mindre produsenter som lager virkelig god vin uten at det trenger å koste så mye. Det er nettopp derfor det er mulig å finne noen særdeles gode kjøp akkurat her. Generelt er vinene herfra gode og leskende og trenger ikke lang lagring for å bli drikkeklare, men med noe mer moden frukt, fin saftighet og myk tanninstruktur.

Colli Senesi overlapper det berømte kvalitetsområdet Montalcino. Derfor er det ikke unaturlig for en Brunelloprodusent som Villa Poggio Salvi å ha vinmarker nettopp her. 

Produsenten Villa Poggio Salvi eier 11 hektar vinmark i Chianti Colli Senesi i tillegg til sine 21 ha i Montalchino, hvor de lager Rosso de Montalcino og Brunello di Montalcino.

Om vinen
Fruktig, middels fyldig vin med aroma av røde bær og fioler samt noe lær og lakris. Velbalansert, kompleks og elegant med myke tanniner. Moden frukt, fin saftighet og myk tanninstruktur.

Passer godt til rødt kjøtt, oster, småvilt og sopprisotto eller uten følge av mat. Vinen er nå tilgjengelig i årgang 2015, som ifølge vinmaker Luca er utmerket.

Varenummer: 1730501
Pris: 149,90

Villa Poggio Salvi er en liten familieeid vingård som holder vakkert til på høydedrag ikke langt fra Montalcino. Moderne produksjonsfasiliteter i kombinasjon med tradisjonell vinmaking gjør vinenen fra Villa Poggio Salvi eksepsjonelt gode.

Etiketten til Villa Poggio Salvi Chianti Caspagnolo prydes av den romerske fruktgudinnen Pomona, som også er produsentens logo.

Visste du at det produseres over en million hl Chianti årlig? Chianti er faktisk Italias største kvalitetsområde innen vin, hva gjelder volum.

Mer om Villa Poggio Salvi