19.12.2017

Nye økologiske viner fra Brian Smith og Elgin Valley i Sør-Afrika


En musserende på Champagnedruer og og en hvitvin på Bordeaux-druerElgin Ridge er en liten, økologisk sertifisert vinprodusent som holder til i Elgin Valley i Sør-Afrika. Ikke hørt om Elgin Valley sier du? Det er ikke så rart. Elgin er omkranset av fjell og svært vakkert.  Området er ikke så kjent i Norge og heller ikke internasjonalt for vin, men har et godt rykte for dyrking av epler og pærer. Faktisk står Elgin for hele 60% av all epleproduksjon i Sør-Afrika og mye eksporteres til Europa. Men det betyr ikke at det ikke egner seg å dyrke druer her. Elgin er en av de kjøligste områdene i landet og derfor spesielt godt egnet for druedyrking. Druene nyter godt av at vinmarkene ligger høyt med kjølig vind fra Atlanterhavet og store temperatursvingninger mellom natt og dag.

Elgin Ridge ble etablert av engelskmannen Brian Smith som etter å ha solgt sitt suksessfulle IT selskap i London valgte å følge drømmen om å dyrke og lage sin egen vin. De første vinstokkene ble plantet i 2007. Brian driver gården sammen med sin kone. Druene dyrkes etter biodynamiske prinsipper og Brian elsker å eksperimentere med ulike produksjonsteknikker. Dette gir spennende og unike viner som skiller seg ut fra mengden.Dette er nyhetene som lanseres i vinmonopolets bestillingsutvalg i januar 2018:
Elgin Ridge Winery MCC
Lys strågul farge, med rik aroma av tropisk frukt, brioche, yoghurt og epler. Hint av pære, honning og karamell. God syre og lang avslutning. Håndplukkede druer, klasefermentert. Kun naturgjær. Vinen ble lagret 2 år på fat før den ble flaskelagret i 2,5 år.
Pris: 294,00
Vare-nr: 7846801


Elgin Ridge Winery Chaos White 2016


Dyp strågul farge, kompleks duft av epler, flint, honning, fersken og lichi med rik smak steinfrukt, epler og tropisk frukt. Håndplukkede druer. Sauvignon Blanc druene klasefermentert på fat, før de gjærer naturlig og lagres i 8 mnd. Ingen malolaktisk gjæring. Semillion druene gjæres med drueskall i åpne tanker, hvorav 10 % hele klaser. Gjæringen starter som en carbonic maceration og avsluttes på fat før fatlagring i 8 mnd. Sauvignon blanc og Semillion vinen blendes og får en måneds fatlagring. Vinen tappes på flaske ufiltrert med ørsmå mengder sulfitt.

Pris: 239,00
Vare-nr: 7846502