02.01.2018

Nyheter i vinmonopolets basisutvalg fredag 12. januar
Har du smakt vin fra Elgin Valley i Sør-Afrika?Nå kan du nyte frisk Chardonnay fra Sør-Afrikas kjøligste vinområde, Elgin. Området er fortsatt ukjent i Norge, men kanskje er dette det mest spennende området akkurat nå. Druer dyrket i Elgin nyter mange fordeler.


  • Nærhet til Atlanterhavet som gir kjøligere klima
  • Motlandsvind som kjøler ned vinmarkene
  • Høyde over havet (350 meter) som gir et kjøligere klima. 
  • Tilstrekkelig med nedbør som kommer på vinteren. 


  Jordsmonnet i Elgin Valley er variert, her finner du grus, leire, sandstein såvel som skifer.
  I Elgin dyrkes opp mot 60 % av alle epler i Sør-Afrika og også blomster og pærer er populært her.  Mye eksporteres til Europa. Har du nylig spist et "Granny Smith" eller "Golden Delicious" eple, kan det være det kommer fra Elgin. Når det gjelder vindruer, dyrkes Chardonnay, men også noe Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Druene nyter godt av store temperatursvingninger mellom natt og dag. For druer såvel som epler og pærer blir best og friskere med store temperatursvingninger og langsom modning.

  Fra 5. januar kan du kjøpe to nye hvite viner som er tilgjengelig i vinmonopolbutikkene 5. januar.

  Sutherland Chardonnay


  En ren og sitruspreget aroma i kombinasjon med fin friskhet og fylde gjør at denne vinen passer perfekt til retter med fisk og skalldyr, såvel som lyst kjøtt. Prøv den med en Cesarsalat med kylling eller til smørstekt fisk.

  Pris: 187,-
  Vare-nr: 7986401   Oak Valley Groenlandberg Chardonnay 2016


  En saftig vin, med smak og aroma av eple, sitrus, hint av smør, nøtt og lang ettersmak.
  Prøv den til pannestekt uer eller kveite. Eller til retter med kylling eller sjømat fra grillen.

  Pris: 259,-
  Vare-nr: 7996101