25.07.2018

Ikke bli skremt av denne etiketten
Er det tullete å lage en sånn etikett? Vinen skiller seg uten tvil ut blant konkurrentene, dessuten er den lett gjenkjennelig.

Alexander og Martin Bauer er 5. generasjon vinprodusenter og tuller ikke med innholdet i flaskene de produserer. Bauerbrødrene tok over driften fra sin far Norbert i 2011. Brødrene var lei av typiske tradisjonelle, konservative etiketter og ville finne på noe nytt.

Alexander og Martin lager fremdeles de samme, klassiske vinene som deres far gjorde. Brødrene eier 29 hektar vinmark i sørlige Pfalz i Tyskland. Her er det plantet Riesling, Weissburgund og Sauvignon Blanc men også Spätburgunder, Cabernet Sauvignon og Merlot.

Produsenten Emil Bauer ble kåret til "Årets Nykommer 2014" av Falstaff Wine Trophy. I følge det tyske vinmagasinet Gourmetwelten er Weingut Emil Bauer blant de 15 beste produsentene i Tyskland.

Et pluss er det også at vinene kommer i miljøvennlige lettvektsflasker av glass.

I Norge finnes to viner fra Bauer brødrene, en Sauvignon Blanc og en Riesling.

Emil Bauer Don´t drink my Sauvignon Blanc! 2017

Aroma av modne stikkelsbær, grønne sitrusfrukter og urter. Ren og frisk smak av grønn sitrus, frisk syre og mineralsk avslutning.

Varenr. 8338401

Bauer brødrenes Riesling-etikett skiller seg også tydelig ut i mengden.

Emil Bauer Just Riesling for me, thanks! 2017Duft av lime, fersken med hint av honning. Rik og velstrukturert i munnen med flott syre og lang mineralsk finish. Passer til fersk sjømat, salater og krydret asiatisk mat. 

Varenr. 8338301