13.05.2019

A.D. Coutelas Louis Victor Brut, bobler til 17. maiChampagneprodusenten A.D. Coutelas drives av unge Damien Coutelas som er 8. generasjon vinmaker. Huset driver han sammen med kona, Angelique. Filosofien er å lage annerledes champagner enn sine naboer. Det klarer han utmerket.

I tillegg til å bruke druer fra gamle vinstokker, noe som gir druer med masse konsentrasjon og smak, er Coutelas kjent for å lagre vinene veldig lenge på bunnfall. I de fleste tilfeller opptil 8-9 år. Lang tid på bunnfall bidrar til kompleksitet og god balanse. De aller fleste av Damiens Champagner gjennomgår ikke malokaktisk gjæring, noe som gir en markert syre og god friskhet til vinen. Og langt de fleste av vinene er lagret i store eikefat, noe som også er med på å gi disse vinene sin helt unike stil. At druene dyrkes økologisk er også positivt.

Damien Coutelas bruker norsk tang som gjødsel i vinmarken og mener bestemt at dette tilfører champagnen ekstra kompleksitetA.D. Coutelas Louis Victor Brut


Vinen fikk nylig ny etikett og bildet på vinmonopolets sider er ikke oppdatert med den nye etiketten enda.

Middels dyp strågul farge. Intens aroma av modne epler, blomst, sitrus, kjeks og mineraler. Kremet, saftig og fint sammensatt. Lang ettersmak med streif av kjeks og mineraler. 

Louis Victor er en kompleks og smaksrik Champagne og passer derfor godt til mye ulik mat, ypperlig til koldtbord.

Familieprodusenten A.D. Coutelas lager denne cuvéen etter solera-prinsippet. Vinen modnes i en solera, et system hvor det tilsettes ny, fersk vin fra hver årgang, og tappes ut en tilsvarende mengde. På denne måten blir Champagnen ikke bare annerledes men også svært rik og kompleks. Druene er økologisk dyrket.

Kr. 369,00 
Varenummer: 2256201
Tilgjengelig i alle større vinmonopol-butikkene.